Qambarani Tribe

طایفه کمبرانی{شرح تاریخی وامروزی ،مستندومستدل،متصل به رفرنس}

Qambarani Tribe

طایفه کمبرانی{شرح تاریخی وامروزی ،مستندومستدل،متصل به رفرنس}

مشخصات بلاگ

من کمبرانی ام
ﻣﺮﺍ ﺩﺭ رستم ویعقوب ﻣﺠﻮ
ﻣﻦ ﻫﻤﺎﻧﻢ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺗﺎﺭﯾﺦ جای گرفته ام
مرابه نام جدم میرنصیرخان اعظم بخوان
وشاهانی که پی درپی همه حاکم بودند
شاه همه شاه کلات
فرزندان میرکمبربزرگ
ﻣﻦ ﻫﻤﺎﻧﻢ ﮐﻪ درلباس بلوچی قامت گرفته ام
ﺍﯾﻦ ﻫﻮﯾﺖ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ
گرچه امروزکمی باآن مرام فاصله گرفته ام
لیک من بلوچی ریشه دارم
ﺫﺭﻩ ﺫﺭﻩ ﺍﻡ ﺭﺍ ﺩﺭ تاریخ قلات به نظاره بنشین
ومهاجرتی ازکلات
به سرکردگی میرامامدادخان وفرزندان شجاع به سیستان
که نوادگانش باعث این شعرشدند
سون لف خمّرومرو،بی تیرو وبی کمو مرو""
وصدهاسال است که شعرم زمزمه مردمان زابلستان است
ونمودش هم رزم هشت سال است
که جنگاوری جلوداربوده ام
نشانش خواهی،رزم عباس و42تن ازشهدای همخونم راورق بزن
امروزاگرکمبرانی ﺭﺍ به تصویرخواهی
ﻣﺮﺍﺑﺸﻨﺎﺱ،اگرچه درسجل زمانه خمّرنام گرفته ام
دانیال خمّر

کانال تلگرامی طایفه کمبرانی

کانال تلگرامی طایفه کمبرانی

ابزار نمایش اوقات شرعی

وضعیت آب و هوا

۱۷ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

اشغال کلات توسط بریتانیا

پس از اشغال کلات ؛انگلیس اقدامات بسیاری برای تقویت تسلط خود بر بلوچستان کرد .چنین اقداماتی شامل انتصاب یک خان دست نشانده بر تاج و تخت کلات بود و انتصاب یک افسر انگلیسی به عنوان نایب السطنه در کلات و امضا پیمانی که به اقدامات مختلف انگلیس مشروعیت میداد. بلوچ بعد از شوک از شهادت اعلیحضرت میرمحراب خان ثانی و اشغال سرزمینشان به خود آمدند و پس از آن دوباره تحت رهبری پسر میرمحراب خان ثانی به اسم اعلیحضرت میرنصیر خان ثانی، به مخالفت علیه حکومت انگلیس بسیج شدند. انگلیس نوه میرمحبت خان.میرشهنواز خان را به عنوان شاه جدید و ستوان لاودی را با قدرت واقعی برای اداره قلمرو بلوچ به عنوان نایب السطنه انتصاب کردندوتحت نام شاه شهنوازخان، تجزیه بلوچستان به زودی شروع شد .در یکی از توافق نامه ها که توسط انگلیس و افغانستان و شهنواز خان امضا شده بود مناطق کچهی و مستونگ از بلوچستان جدا و تحت کنترل مستقیم دولت دست نشانده انگلیس شاه شجاع در کابل داده شد و خود بلوچستان تحت حاکمیت دولت انگلیس انتصاب شده در افغانستان درآمد.

 میرنصیر خان دوم ،وارث تاج و تخت در نوشکی بود و شروع به سازماندهی قبایل بلوچ برای مبارزه طولانی و مرحله نهایی کرد. انگلیس از این حقیقت آگاه بود که طوایف بلوچ، میرنصیر خان ثانی احمدزئی کمبرانی را وارث تاج و تخت میدانند .هیچ یک از قبایل هرگز میرشهنواز خان را به عنوان حاکم بلوچ قبول نکردند. 

انگلیس برای بازداشت یا از بین بردن میرنصیرخان دوم چندین بار تلاش کرد. انگلیس برای پیدا کردن محل دقیق وارث فراری کلات به استخدام برخی از قبایل پرداخت. نیروهای انگلیس با کمک قبیله ر..... به سردار قبیله مینگل سردار افضل خان مینگل حمله کردند که ازمیرنصیرخان دوم و خانواده اش محافظت میکرد. چند تن از مبارزان مینگل کشته شدند و سردارشان دستگیر شد اما نصیرخان دوم فرار کرد .انگلیس منطقه را ویران کرد و دهکده میرانزی در نزدیکی نوشکی را سوختند. نیروهای انگلیس شروع به تعقیب مسیرهای پیاده روی نصیرخان دوم کردند. نیروهای انگلیس به پنجگور یورش بردند و حتی برخی از مقامات انگلیس از این غارت و ویرانی نیروهایشان ابراز بیزاری کردند. هرچند که مقامات انگلیس از کوره در رفته بودند وبرای دستگیری وارث تاج و تخت بلوچستان تلاش میکردند اما آنها قادر به هیچ گونه آسیبی به وی نبودند. رهبر فراری آزاد ماند و بعد از سرگردانی در نوشکی و پنجگور و مکران ،وی سرانجام اردوی خویش را در مستونگ ایجاد کرد و به بسیج نیروهای طوایف بلوچ برعلیه انگلیس و آماده سازی حمله نهایی به کلات پرداخت.

آزادی پایتخت بلوچستان؛ کلات

بطور کلی دولت انگلیس از ناآرامی میان قبایل بلوچ و نیز بسیج نیروهای بلوچ تحت فرماندهی اعلیحضرت میرنصیرخان دوم همواره احساس خطرمی کرد

نایب السطنه انگلیس لاودی ،با کمک بخشی دیگرازطوایف بلوچ که هنوز به میر شهنواز خان وفادار بودند به سازماندهی دفاع از شهر کلات پایتخت پرداختند.

 نیروهای بلوچ تحت رهبری اعلیحضرت میرنصیرخان دوم به کلات حمله کردند و بعد از سه روز جنگ شدید،نایب السطنه انگلیس هیچ انتخابی جز تسلیم کردن شهر ندید. به میرشهنواز خان اجازه داده شد که به سمت جنوب برود و لاودی و مسافر انگلیسی چارلس ماسون بازداشت شدند.

 در همان روز میرنصیرخان دوم توسط روسای قبایل بلوچ بطور رسمی در یک مراسم در قلعه میری ،شاه بلوچ اعلام شد. 

درهمین زمان مقامات انگلیسی در کلات از خبر حمله تلاش بزرگ برای تقویت دفاع کلات توسط نیروهای انگلیسی تحت فرماندهی ستوان همرسلی برای کمک به میر شهنواز خان و سرهنگ لاودی از کویته به سمت کلات خبردادند. نیروهای بلوچ در مووبی ناموفقانه سعی به قطع راه این نیروها کردند تارسیدن آنهارابه کلات به تاخیر بیندازند. پس از سرکوب مقاومت بلوچ که بسیاری از جنگجویان بلوچ کشته شدند، نیروهای انگلیس ،مستونگ را اشغال کردند. اما پس از شنیدن تصرف کلات توسط اعلیحضرت میرنصیرخان ثانی احمدزئی کمبرانی، آنها به کویته عقب نشینی کردند. 

میرنصیرخان دوم پس از آزاد ساختن کلات ،برنامه ریزی کرد که بطور کلی با حمله به پادگان انگلیس در کویته به حضور انگلیس در بلوچستان پایان دهد.لاکن چون رئیس قبایل ساراوان آماده چنین جسارتی نبود،شاه برای همزیستی مسالمت آمیز با مقامات انگلیس پیش بینی مذاکره نمود.

  • دانیال خمّر

نبرداعلیحضرت میرعبدالله خان احمدزئی کمبرانی با ارتش ترکیبی سندوافغان

هم طایفه ای های عزیز؛لطفاًحوصله به خرج بدهید،متون رامطالعه فرمائیدو از تاریخ گذشتگان خودمطلع شوید.

پس از خروج نیروهای کلهور از قلمرو بلوچستان ،صحنه نهایی زور آزمایی یک به یک میان بلوچ و افغان در کویته بود .اعلیحضرت میرعبدالله خان ،نیروی بزرگی گردآوری کرد و در لحظه شماری نهایی ،بطور ناگهانی حمله کرد .ارتش قندهار از دره کویته عقب نشینی کرد .این خروج ناگهانی نیروهای افغان ممکن است به خاطرپیش بینی از یک شکست قطعی در نبرد با نیروهای بلوچ باشد و یا ممکن است به دلیل یک خطر بزرگتر از جانب ایران به قندهار باشد. این رویداد در کویته که در آن نیروهای ترکیبی قندهار و سند بودندبه وقوع پیوست. شاه برای پیشروی قطعی واز بین بردن نفود دائمی کلهوره در آنجا برنامه ریزی کرد.اعلیحضرت زودتر از ارتش ساراوان از دره بولان عبور کرد تا به نیروهای قبایل جهلاوان در سانی ملاقات کند. از انجا نیروهای به هم پیوسته به سمت گنداوه حرکت کردند.کلهورا از آمدن ارتش میرعبدالله خان مطلع شدند و نیروی بزرگی برای مقابله با پیشرفت بلوچ گرد آوردند. به دلیل برخی سوء مدیرت در بخش از فرماندهی نیروهای جهلاوان، این دو نیروی ساراوان و جهلاوان نتوانستند به موقع ملحق شوند و اعلیحضرت میرعبدالله خان، زودتر به نزدیک نیروهای کلهور رسید و مجبور به جنگ با نیرویی بزرگتر شد. در حدود منطقه جانداری، دو سپاه با هم برخورد کردند ،هرچند ارتش میرعبدالله خان کلهور هارو شکست داد اما در عین حال اعلیحضرت میرعبدالله خان شجاعانه جنگیدودر جنگ به شهادت رسید. به گفته نصیر؛ نزدیک هفتصد نفر جنگجوی بلوچ در جنگ کشته شدند و کلهورا به مراتب خیلی بیشتر کشته دادند. با مرگ میرعبدالله خان کمبرانی،فصلی دیگراز شکوه بلوچستان به پایان رسید .او نه تنها یک ماجراجوی شجاع، بلکه یک استراژیست بزرگی بود. او توانست قلمرو ی بلوچستان را افزایش دهد و با اتحاد با نادر شاه افشار قدرت خود را بیشتر کند و بر نیروهای ترکیبی قندهار و سند پیروز شود. میرعبدالله خان نه تنها یک سیاستمدار و جنگجو ،بلکه یک شاعر بزرگی هم بود .او برخی شعرهای بسیار قابل توجه بلوچی را سروده که در غنی سازی ادبیات کلاسیک بلوچ کمک کرده است. با تمام احوال او یک اسطوره در تاریخ کلات وبلوچ بود.

  • دانیال خمّر

  • دانیال خمّر

✅ شرح تاریخی وامروزی طایفه ی کمبرانی را دراینستاگرام دنبال کنید

Instagram.com/qambarani.tribe

به پیج طایفه کمبرانی دراینستاگرام بپیوندید

  • دانیال خمّر

ازمعتمدین خاندان پهلوی دراستان گلستان-بزرگ طایفه خمّر-مرحوم ملارضا زاده خمّر علی آبادی

رضافرزند عید محمد فرزند فقیر فرزند میربیک فرزند اسماعیل خمّر،نماینده برادرزاده ی شاه (علی پهلوی )در کلاله استان گلستان بود.در سال ۱۳۵۴ تمام اموال جناب علی پهلوی به میزان700هکتاربه ایشان واگذار شد ولی بعد از رفتن جناب پهلوی، همه 700هکتارتوسط ملارضازاده خمّر،بین زارعین تقسیم شدوبا گذشت و بزرگواری و جوانمردی ایشان تمامی زارعین هر کدام صاحب ۲/۵ هکتار زمین شدند.اوج جوانمردی این بزرگواردراین موضوع این گونه بودکه اندازه ی یک فردمعمولی برای خود سهم گذاشتند.دعای خیرمردم منطقه،همواره برای ایشان برقراراست.

نیک نامی و دین دار بودن مرحوم رضاخمّرتاجائی بودکه ایشان استاد علوم دینی واحکام ومداح اهل بیت(ع)بودند بدین نحو که حتی تاثیر شگرف و بسزایی در شناخت معارف اسلامی و علوم قرآنی برادر زاده شاه داشتند.بطوریکه علی پهلوی همیشه نقل می کرد:"من تحت تاثیرمرام ملارضاخمّرقرارگرفتم واگرمدت بیشتری باایشان مراوده می داشتم من هم مبلغ اسلام می شدم"

  • دانیال خمّر

-امنیت وآرامش بازی پرسپولیس وکاشیمادرفینال باشگاههای آسیا،بامدیریت سردارطایفه ،سعیدمطهری زاده(خمّر)فرمانده یگان ویژه تهران بزرگ

  • دانیال خمّر

کمبرانی های تربت حیدریه:

مرحوم غلام کمبرانی بزرگ این خاندان درمنطقه تربت بودند.

فرزندان ایشان:مرحوم محمدعلی-مرحوم عباسعلی وعبدالحسین هستند

آقای عبدالحسین کمبرانی اکنون بزرگ این خاندان درمنطقه خراسان می باشند.

عباسعلی یک پسر: محمد

عبدالحسین چهارپسر : احمد، غلامرضا ،محمود، امین

محمدعلی  سه پسر: سعید،مسعود و مهدی

کمبرانی های تربت حیدریه جمعیتی بالغ بریکصدنفرهستندکه به نام خانوادگی شان افتخارمیکنند.

شخصیت های برجسته این خاندان عبارتنداز:

-مهندس مسعودکمبرانی

-مهندس یونس کمبرانی

-پهلوان محمدباقرکمبرانی

و...

  • دانیال خمّر

امروزحاجی صمدخان شاهوزهی وتعدادی ازمعتمدین طایفه بزرگ شاهوزهی بابزرگان طایفه خمّر،ازجمله کدخداحاجی بدیل خمّر،درشهرزاهدان دیدارکرده و پیرامون اتحادوهمدلی وصله رحم بین دوطایفه خمّروشاهوزهی مطالبی عنوان گردید.

توضیح:

متن زیربرگرفته ازسایت ایل شاهوزهی است که نسبت فامیلی "خمّر"باعث ارتباط دوسرداربزرگ طوایف "سرابندی وشاهوزهی "اشاره شده است:

"شخص سردار محمد رضاخان سرابندی به حاج لال محمدشاهوزهی علاقه خاصی داشت و این دوستی تا واپسین لحظات عمر سردار ادامه داشت تا جائیکه حاجی روزهای آخر عمر سردار را به دیدن ایشان می رفت و چون سردار محمدرضا خان مادرش از طایفه خمّر بود و مادر بزرگ حاج لال محمد همسر صمد خان بزرگ، نیزخمّروخاله سردار بوده نسبت فامیلی هم بین این دو  وجودداشته است" نویسنده:احمدشاهوزهی.

  • دانیال خمّر

دکترسانازخمّر

دکترای محیط زیست دانشگاه تربیت مدرس تهران

استاددانشگاه ومولف مقالات متعددعلمی

  • دانیال خمّر

-میر نصیر خان احمدزئی کمبرانی و ارتش بلوچ با احمد شاه ابدالی وارتش افغان در چندین جنگ بصورت مشترک وائتلاف شرکت کردند که در برخی جنگ ها میرنصیر خان، فرماندهی نیروهای مشترک رابرعهده داشت.حضور پیروزمندانه او در نبرد های نیشابور و مشهدباارتش شش هزار نفری کلات درسالهای1751 و 1770 تا حد زیادی احمد شاه درانی را تحت تاثیر قرار داد بطوریکه پس ازنبردنیشابور،او را در آغوش گرفت وازمیر نصیر خان کمبرانی باعنوان" برادر"یاد کرد.

منابع:

-مالکولم، ج دوم، صفحات 149-41

-تاریخ بلوچستان

توضیح: احمدشاه در دوره زمامداری خود، ۳ بار برای به اطاعت درآوردن بازماندگان نادرشاه، به مشهد مقدس و نیشابور لشکرکشی کرد که اولین لشکرکشی او در سال ۱۱۶۳ هجری انجام شد. وی در این لشکرکشی‌ها، ضمن قدرت‌نمایی در برابر حاکمان محلی، ارادت خاصی به امام رضا(ع) نیز از خود نشان داد. احمدشاه در یکی از این لشکرکشی‌ها، به احترام امام رضا(ع) وارد محدوده مشهد نشد، بلکه در منطقه خواجه ربیع اردو زد. وی بارها به زیارت امام هشتم(ع) آمد و «عتبه» و «درگاه» این امام را بوسید. «محمود حسینی» واقعه‌نگار احمدشاه و صاحب تاریخ «احمدشاهی» در صفحه ۲۹۸ کتابش این مطلب راذکرنموده است.

  • دانیال خمّر

جلوگیری از کپی کردن مطالب

کد قفل کردن راست کليک